۱۳۸۹ مرداد ۱۰, یکشنبه
ثبت بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی و بازار تبریز در فهرست آثار جهانی
مجموعه بازار تاریخی تبریز و بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی روز شنبه در سی و چهارمین اجلاس سازمان یونسکو که در برازیلیا، پایتخت برزیل برگزار شد در فهرست آثار جهانی این سازمان جای گرفتند.
در این اجلاس ۹ روزه، ۳۲ اثر طبيعی و فرهنگی جديد از ۳۵ کشور، برای ثبت در فهرست ميراث جهانی پيشنهاد شد که بازار تاریخی تبریز به عنوان «بزرگترین سازه به هم پیوسته جهان» با اکثریت آرا به ثبت رسید.
سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی سازمان ملل، یونسکو، در وبسایت خود با اشاره به موقعیت تاریخی شهر تبریز در انتقال فرهنگ های مشرق زمین به سرزمینهای مغرب و قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم، از این شهر به عنوان یکی از شهرهای مهم تاریخی یاد کردهاست.
افتخاری دیگر به اولینهای شهر تبریز اضافه شد تا ویژگی منحصر به فردی در سطح جهان داشته باشد.تبریز از قرن سیزدهم میلادی به مدت ۳۰۰ سال جایگاه خود را به عنوان پایتخت صفویه در ایران حفظ کرد، و در قرن شانزدهم با وجود از دست دادن قدرت خود به عنوان پایتخت کشور، همواره به عنوان مرکز مهم تجاری در ایران باقی ماند.
بازار تاریخی تبریز پیشتر در سال ۱۳۵۴شمسی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده بود
مجموعه بقعه شیخصفیالدین اردبیلی دومین مجموعه تاریخی ایران بود که به اتفاق آراء در فهرست جهانی یونسکو جای گرفت.
این مجموعه پس از وفات شیخ صفی در سال ۷۳۵ هجری قمری توسط فرزندش، صدرالدین موسی در اردبیل پایهگذاری شد و به مرور واحدهایی به مجموعه اصلی اضافه شد و در دوره شاه عباس نیز برای تکمیل و تزئین این بنای تاریخی اقدامات زیادی انجام شد.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر